Uważność w jedzeniu Cojanato

45

Szczegóły produktu

Marka:Cojanato
Kategoria:Książki
Sklep:Natuli

Opis produktu

Uważność w jedzeniu  Autor Jan Chozen Bays, lekarz i mistrz Zen, zachęca do stosowania uważności w codziennym jedzeniu, odsłaniając przed nami świat odkryć i radości, który do tej pory był ukryty. Książka podkreśla, że jedzenie nie tylko utrzymuje nas przy życiu, ale jest także źródłem satysfakcji. Jednak dieta wiąże się również ze złożonymi problemami emocjonalnymi i psychologicznymi, ze wstydem, stresem i niepewnością związaną z radami naukowców, dietetyków i mediów.  Autor zaleca, aby poprzez uważne jedzenie powrócić do naszej naturalnej zdolności wyczuwania, czego w danym momencie potrzebuje nasz organizm. Ucząc się uważnego jedzenia, łączymy się ze sobą i otwieramy na świat, odkrywając, że wszystko jest ze sobą powiązane i współzależne. W książce Jan Chozen Bays uczy czytelników rozróżniać rodzaje głodu, rozpoznawać potrzeby organizmu bez osądzania, rozwijać spokojną i zrównoważoną relację z jedzeniem oraz wprowadzać łagodne zmiany w nawykach żywieniowych. Ponadto czytelnicy dowiedzą się, jak radzić sobie ze sprzecznymi poradami żywieniowymi, jak stosować buddyjskie idee Środkowej Drogi do jedzenia i jak otworzyć się na radość, przyjemność i obfitość prostych czynności. jeść i pić. Zobacz też: [product id="25790"] Mindfulness Wydawnictwo Natuli Zdrowie i odżywianie     Polecane [product category_id="596" limit="24" slider="true" onlyAvailable="true"] [product category_id="128" limit="24" slider="true" onlyAvailable="true"]  
Zobacz wyprzedaże w Natuli
Zobacz markę Cojanato